Cafe Bij Roos Wageningen

Nieuw Wagenings café opent in coronatijd: ‘Het moet toch weer een keer goed komen!’

Terwijl de meeste kroegbazen druk waren hun zaken voor te bereiden op heropening in de anderhalvemetermaatschappij, was Ron Paans bezig een nieuw Wagenings café in te richten. Half augustus ging café Bij Roos open. 
Vreemd genoeg kwam de rust op de Wageningse Markt Paans wel goed uit. ,,We konden  rustig doorwerken zonder dat de terrassen om ons heen er last van hadden. Hopelijk kan er weer wat meer nu we open zijn.’’

Zowel het pand als Paans zijn geen onbekenden in de Wageningse horeca. Op Markt 6 zat jarenlang café Penny Lane. De 52-jarige Paans was van 1997 tot 2011 eigenaar van café De Malle Molen, twee deuren verderop. 

Tien jaar geleden trok hij de kroegdeur achter zich dicht. Op weg naar een nieuw avontuur. Hij begon hotel en eetcafé De Herberg in het Zuid-Limburgse Valkenburg. 
Een beetje als in het tv-programma Ik Vertrek, alleen zijn zij vlak voor de grens gestopt.’ Inmiddels is Paans terug en heeft half augustus café Bij Roos op de Markt in Wageningen geopend.

Waar het voormalige Penny Lane vooral een kroeg voor jongere Wageningers was, richt Paans zich op wat volwassener publiek. 

Luch, live muziek en sport

De verbouwde kroeg is uitgerust met een fantastisch Bose Professional geluidssysteem en 2 65" LED TV's, Er is een hele nieuwe voorpui geplaatst er staan nu lage tafels, aan de zijkant banken en achter hogere zitjes. Het poolbiljart komt niet terug. Tot 16.00 uur gaan we lunch verzorgen en één keer in de maand live muziek: blues, jazz, af en toe Nederlandstalig.

En net als vroeger worden er sportwedstrijden uitgezonden. Voor en achterin de zaak hangen grote 65" tv's.